Mahalle Afet Gönüllüleri

Doğal afetlere karşı hazırlıklarını en üst düzeyde tutan Balçova Belediyesi, bu amaçla İzmir’de bir ilki gerçekleştirdi ve Mahalle Afet Gönüllüleri grubunu oluşturdu.

Afetlerden sonraki ilk 72 saatin hayat kurtarma açısından en kritik zaman olduğu bilimsel gerçeğinden yolan çıkan Balçova Belediyesi başlattığı proje ile çoğunluğu kadınlardan oluşan 550 vatandaşımıza eğitim aldırarak Mahalle Afet Gönüllüsü grubu oluşturdu; ayrıca 5 mahallede kurulan afet konteynerlerinde gönüllülerinin kullanacağı tüm malzemeler eksiksiz bir şekilde bulunuyor. Eğitilen Mahalle Afet Gönüllüleri; olması hiç istenmeyen bir afet durumunda profesyonel yardım gelene kadar vatandaşların hayatını kurtarmak için mücadele edecek bilgiye sahipler.

“Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur. M. Kemal ATATÜRK