Balçova Haberleri

Haberlerde Ara

Balçova’da Eğitim herkes için eşit

Üniversiteyi kazanan her Öğrenciye Bilgisayar

İzmir Balçova Belediyesi’nin 15 yıldır aralıksız gerçekleştirdiği ve ilçede üniversiteyi kazanan her öğrenciye bir dizüstü bilgisayar hediye ettiği törene bu yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katıldı.

Bilgisayar ve Plaket Dağıtım Törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşit ve kaliteli eğitimin her öğrencinin hakkı olduğunu, göreve geldiklerinde Eğitim Sisteminin tüm sorunlarını çözeceklerini ifade etti. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise her çocuğun eğitim hakkından eşit yararlanması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

Tören’de Balçova Belediyesi’nin 10 yıl önce açtığı 384 kişilik Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrenciler, 2011 yılında yurdun açılışını yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na o gün çekilmiş bir fotoğrafını hediye ederek teşekkür ettiler.

İlçedeki öğrenciler için yıllardır okullara ve eğitim sistemine desteğini esirgemeyen Balçova Belediyesi’nin, üniversiteyi kazanan öğrencilere bilgisayar desteği bu yıl da devam etti. Belediye Spor Tesislerinde düzenlenen bilgisayar ve plaket dağıtım töreninin onur konukları ise 2021 YKS’de başarılı olan 460 Üniversite Öğrencisi ve Aileleri oldu. Eğitim Şehitleri için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Bu yıl gerçekleştirilen 2021 YKS Sınavlarında, bir üniversiteye girmeye hak kazanan 460 Genç Arkadaşımızla bu akşam buluşmamızı sağlayan bu törenin tek bir amacı var. eğitimde adaleti sağlamak ve milyonlarca öğrenci arasından başarılı olarak bir üniversiteyi kazanan; ilçemizdeki kıymetli öğrencilerimizi kutlamak. Biz Balçova Belediyesi olarak yıllardır eğitim kurumlarına ve eğitim sistemine bütçemizin önemli bir kısmını aktarıyoruz. Balçova Belediyesi olarak her öğrencinin eşit ve kaliteli hizmet alması bizim eğitim politikamızın omurgasını oluşturuyor. Bu akşam bu amaçla öğrencilerimize birer Başarı Plaketi, il dışına gidecek arkadaşlarımız için açık tarihli gidiş-geliş otobüs bileti, birer diz üstü bilgisayar ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unu hediye ettik. Bizlere ve Ailelerinize bu gururu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz “diye konuştu. Fatma Çalkaya öğrencilere seslenirken de “Kiminiz İzmir dışında kiminiz ise İzmir’deki üniversitelerde eğitim alacaksınız.

Bir şeyi aklınızdan hiç çıkarmayın. Nerede olursanız olun. Eğitim hayatınız ile ilgili başınız dara düşerse, Fatma Ablanız ve Balçova Belediyesi bir telefon kadar size yakın. Başarınızdan dolayı hepinizi tekrar kutluyor, iyi bir eğitim hayatı geçirmenizi diliyorum” dedi.