Balçova Haberleri

Balçova Belediyesinden haberler
Haberlerde Ara

Satranç Turnuvası

Balçova’da düzenlenen 19 Mayıs Ulusal Turnuvası tamamlandı. Turnuvaya katılan 350 yarışmacı arasında dereceye girenlere ödüllerini Başkan Mehmet Ali Çalkaya ve meclis üyeleri verdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Balçova Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Balçova İlçe Temsilciliği tarafından bu yıl düzenlenmeye başlanan Balçova 19 Mayıs Ulusal Satranç Turnuvası tamamlandı. Hafta sonunda Balçova Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve İzmir, Aydın, Çanakkale, Manisa, Balıkesir, Denizli illerinden toplam 350 yarışmacının katıldığı turnuva büyük bir mücadeleye sahne oldu. 6-15 yaş arasında çocukların 4 farklı kategoride yarıştığı turnuva sonunda dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyaların yanı sıra bisiklet, satranç saati ve satranç takımı hediye edildi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren yarışmacılara meclis üyeleri ile birlikte ödüllerini ve madalyalarını veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, turnuvaya çocuklarını getiren ailelere yaptığı konuşmada “Ülkemizin değerleri, kazanımları üzerine içerden ve dışardan çok büyük oyunlar oynanıyor. Biz bu oyunları bertaraf edemedik. Ama çocuklarımız satranç oynayarak, doğru düşünmeyi, analiz ve hamle yapmayı öğrenecek. Onlar, ülkemizin üzerine oynan oyunları bozarak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacak. Biz onlara sonuna kadar destek vereceğiz, sizlere de çocuklarınızı bu turnuvaya getirdiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DERECEYE GİRENLER

A KATEGORİSİ (2008-2009 DOĞUMLULAR)

1.       ELİF ECRİN MİRAZLI

2.       UFUK GELEN